Ryhmänohjaus 6.10.2011

 

  • 1.vuosiluokan ro:t jakavat kutsut ti 11.10. pidettävään vanhempainiltaan. Kaikki opiskelijat palautta­vat kutsun ryhmänohjaajan lokeroon perjantaina 7.10., myös sellaiset opiskelijat, joiden huoltajat eivät voi osallistua.

 

  • Jaksotodistuksien jakaminen. Ryhmänohjaajat – tarkistakaa oppilaidenne suoritukset ja kurssimää­rät. Ensimmäisen jakson jälkeen kursseja tulisi olla seuraavasti (suositus):

                                      1. vuosiluokat: 5 -7 kurssia suoritettuna

2. vuosiluokat: 35 -40 kurssia suoritettuna

3. vuosiluokat: 60 -65 kurssia suoritettuna

 

Jos suositetut kurssikertymät eivät kartu, ryhmänohjaajat haastattelevat opiskelijan. Tarkistetaan myös muut mahdolliset puutteet opintosuorituksissa, esim. vähäiset suori­tukset jossakin tietyssä aineessa ja hylättyjen kurssien määrän. HUOM! Abiturienttien on vaikeaa suorittaa kursseja 4. jaksolla ja 5. jaksolla se on jo liian myöhäistä. Myös kirjoi­tusaineista puuttuvat pakolliset kurssit on suo­ritettava mahdollisimman pian. Ensim­mäisen ja toisen vuosikurssien opiskelijoiden on palautettava jaksotodistus ryhmänohjaajan lokeroon varustet­tuna opiskelijan huoltajan allekirjoituksella viimeistään perjantaina 7.10

 

  • 1. jakson uusintakokeet pidetään ti 25.10 ja to 27.10. klo 15.00 auditoriossa. Tällöin uusitaan vain hylättyjä arvosanoja.

 

  • Uusintakokeeseen on ilmoittauduttava suoraan kurssin opettajalle, jolloin myös sovitaan mahdollisesta tukiopetuksesta

 

  • Viime lukuvuoden 5. jakson kurssien puutteelliset suoritukset (todistuksessa P) ja hylätyt arvosanat (4) on suoritettava viimeistään 1. jakson uusintakoepäivinä 25.10. ja 27.10 ja 1. jakson P-merkinnät kuluvan jakson aikana. Vanhat P-merkinnät tullaan poistamaan oppilasrekisteristä, jolloin opiskelija joutuu suorittamaan kyseessä olevan kurssin uudelleen. Tämä koskee myös taideaineita kuten ku­vaamataitoa, musiikkia ja liikuntaa

 

  • Pyydetään 1. vuosikurssin opiskelijoilta palautetta lukio-opintojen alkamisesta ja mitä terveisiä haluavat lähettää vanhemmille.

 

·         Opinto-ohjaus 3-kurssin ohjaustunnit alkavat tällä viikolla Jokainen kurssille osallistuva osal­listuu vähintään kolmeen ohjauskertaan. Opinto-ohjaajat ovat aikatauluttaneet ohjaustunnit eri palkeille. Jos opiskelijalla on hyppytunteja, ohjaustunnit on ehdottomasti valittava siltä palkilta. Jos vapaita palkkeja ei ole, ohjaustunnit on valittava siten, että tietyltä yksittäiseltä(muulta) kurssilta ei tule liikaa poissaoloja. Ohjaustuntien aikataulut ovat nähtävissä pääoven vieressä olevalla ilmoitus­taululla. Ne abit, jotka haluavat lähteä mukaan Oulun yliopiston abipäiville, laittakaa nimenne välittömästi listaan, joka on myös pääoven vieressä olevalla ilmoitustaululla.

 

·         Suomen lukiolaisten liitto esittäytyy Kemin lyseon lukiolla to 13.10. klo 11.30 auditoriossa. Kaikkien opiskelijoiden on osallistuttava tilaisuuteen.

 

·         Jaetaan INNOlukio- kilpailun mainoskortit opiskelijoille. Kilpailu kuuluu Opetushallituksen rahoittamaan ja Ylivieskan lukion kehittämään oppimisympäristöön. Tänä syksynä kilpailuun voivat osallistua Länsi ja Pohjois-Suomen lukiolaiset, sekä heidän opettajansa ja vanhempansa. Katso lisää osoitteesta innolukio.fi

 

·         Mällin käyttö koulun alueella on ehdottomasti kielletty. Tähän on puututtava tiukasti.