Ryhmänohjaus 12.4.2012

 

  • Jaksotodistuksien jakaminen. Ryhmänohjaajat – tarkistakaa oppilaidenne suoritukset ja kurssi­määrät. Tarkistakaa myös muut mahdolliset puutteet opintosuorituksissa, esim. vä­häiset suori­tukset jossakin tietyssä aineessa ja hylättyjen kurssien määrän. Arvioinnin perusteissa todetaan, että jos opiskelija saa tietyssä oppiaineessa toistuvasti hylättyjä, voidaan opiskelun eteneminen tilapäisesti keskeyttää. Kemin lukion arvostelusäännöissä todetaan, että kahden hylätyn kurssisuorituksen jälkeen opiskelija voi jatkaa seuraavalle kurssille, joka kuitenkin arvostellaan vasta kun etenemiseste on poistunut. Tarkistakaa myös kokonaiskurssimäärä: 10-ryhmillä kurs­seja tulisi olla noin 55, 11-ryhmillä noin 25. Mikäli puutteita ilmenee, ottakaa yhteyttä opiskelijaan tai heidän huoltajiinsa. . Ensim­mäisen ja toisen vuosikurssien opiskelijoiden on palautettava jaksotodistus ryhmänohjaajalle varustet­tuna opiskelijan huoltajan allekirjoituksella. (sopikaa ryhmänne kanssa milloin ja miten).

 

  • 4. jakson uusintakokeet ja korotuskokeet pidetään ma 7.5. klo 15.00 ja to 10.5.klo 15.00 auditori­ossa. Uusintakokeissa voi uusia hylättyjä kursseja tai suorittaa puutteellisia kurssin osioita. Korotuskokeissa korotetaan hyväksyttyä arvosanaa. Korotuskokeisiin ilmoittaudu­taan opon työhuoneesta saatavalla vihreällä lomakkeella viimeistään ti 17.4.

 

  • Tällä jaksolla opiskelijoille järjestetään ylioppilaskirjoituksiin liit­tyvää tiedotusta ja ohja­usta, joka kuuluu pakolliseen OP 2-kurssiin. Syksyn 2012 ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat toisen vuosikurssin ja talossa olevat kol­mannen vuosikurssin opis­kelijat kokoontuvat 5. jak­son aikana kolme kertaa ohjauk­siin Oh­jaus tapahtuu ryh­missä ja opinto-ohjaaja aikatauluttaa ohjaukset si­ten, että kaikki opiskelijat voivat osallistua niihin. Ensimmäiset ohjaukset ovat olleet jo täällä viikolla.  Listat ensi viikon ohjauksista ovat  ilmoitustaululla.  Opiskelijoiden tu­lee ilmoittautua ryhmiin mahdollisim­man pian.

 

  • Opiskelijat tekevät Wilmassa olevan kyselyn ma 16.4. mennessä. Kyselyyn pääsee kirjautumalla Wilmaan ja valitsemalla vasemmalta valikon Kyselyt ja siitä edelleen Lukioviihtyvyyskysely. Kyselyn tulokset käydään läpi to 26.4.2012 klo 11.30.