RO 27.8.2011
 
  • Abi-info kuullunymmärtämiskokeista to 6.9. klo 14.30 auditoriossa. Kaikkien kuullunymmärtämisko­keisiin osallistuvien oltava paikalla
  • Preliminäärit: äidinkielen ja kielten preli la 1.9, reaalin preli la 8.9 ja matematiikan preli la 15.9.
  • Kaikki prelit pidetään koululla klo 9-15, omat paperit mukaan. Sitova ilmoittautuminen viimeistään ti 28.8. Opiskelija voi tarvittaessa tehdä prelinsä jonkin toisen kokeen päivänä, esim. matematiikan voi tehdä reaalin päivänä jne.
  • Syksyn ylioppilaskirjoitusten aikataulu on selvitettävä: viikolla 37 kuuntelut, kirjalliset kokeet vii­koilla 38 -40.
  • Syksyn yhteishaku tammikuussa 2013 alkaviin ammatillisiin perustutkintoihin on 26.9. -5.10.2012
  • Syksyn yhteishaku tammikuussa 2013 alkaviin ammattikorkeakoulututkintoihin on 17.9. -2.10.2012
  • Syksyn yhteishaku tammikuussa 2013 alkaviin yliopistotutkintoihin on 17.9. -2.10.2012
 
  • Suomen lukiolaisten liiton SLL:n kouluttaja Krista Pihala saapuu lukiollemme ma 3.9. ja pitää tuto­reille koulutustilaisuuden kello 12-15.
    Ainakin 11-vuosikurssin tutorit osallistuvat ja mahdollisuuksien mukaan myös abi vuoden tutorit. Kuuluu osana tutor- kurssia.
  • OP3-kurssi: Opiskelu lukion jälkeen kurssi OP3 alkaa toisella jaksolla. Kurssilla perehdy­tään lukion jälkeiseen koulutukseen ja tutustutaan yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoi­hin sekä mahdollisesti paikalliseen yritystoimintaan. Kurssin suorittamiseen liittyy tutustu­mismatka Oulun yliopistoon ja Kemi-Tornio ammattikorkeakouluun. Kurssilla käsitellään myös työvoimahallinnon palveluja, kan­sanopistoja ja avointa yliopistoa sekä opintososiaali­sia etuja. Tiedotustilaisuus kurssista to 13.9. klo 11.20 auditoriossa, jolloin myös ilmoittau­dutaan kurssille. OP3 on tarkoitettu lähinnä 2.vuoden opis­kelijoille ja niille 3. tai 4. vuoden opiskelijoille, jotka eivät ole sitä suorittaneet.
 
  • Suomen lukiolaisten liitosta Krista Pihala pitää maanantaina 3.9. kello 11:30 -12:00 auditori­ossa tietoiskun SLL toiminnasta 12-ryhmille
  • Poissaolot kursseilta: mahdolliset poissaolot kursseilta ovat kaikki luvanvaraisia. Muistute­taan opiske­lijoita lukiolaista. Lukiolaki 25§: Opiskelijan tulee osallistua opetukseen, jollei hänelle ole siitä myönnetty vapautusta. Opinto-opas s. 10.
  • Puutteelliset kurssisuoritukset (P-merkintä) on oltava suoritettuna viimeistään merkintää seu­raavan uu­sintakokeen jälkeen.
  • Ruokailussa tulee noudattaa yhteisesti sovittuja sääntöjä eli ei etuilla, vaan jonotetaan rauhalli­sesti omaa vuoroa.
  • Polkupyörät on ehdottomasti säilytettävä koulun pihassa olevissa telineissä ja niille vara­tuilla alu­eilla. Polkupyöriä ei saa säilyttää kulkuväylillä kuten jalkakäytävillä ja porttien edessä. Skootterit on syytä vinopysäköidä myös Meripuistokadulla, Koulukadun puolella näin on tehty.
  • Koulukuvaus to 6.9. ja pe 7.9. Tarkista oman ryhmäsi kuvausaika koulun ilmoitustaululta. Ku­vauslap­puja saa ryhmän oppilaskunnan hallituksen edustajalta, ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat voivat pyytää niitä tutoreilta.
 
 
 
  • Opintotuen seuranta: Kansaneläkelaitos lähettää kouluille opintotuen seurantaluettelon. Jotta tukea mak­setaan, opiskelijan on suoritettava vähintään 10 kurssia lukukaudessa, 20 kurssia lukuvuodessa tai osallistuttava kahden aineen ylioppilaskokeisiin – korotuksia ei lasketa. Jos suorituksia ei ole tar­peeksi, opiskelua ei katsota päätoimiseksi ja tällöin opintotuki voidaan periä takaisin. Neljässä vuo­dessa lukion käyvien täytyy olla asian suhteen erityisen tarkkoja.
  • Syksyn 2012 ylioppilaskirjoitukset alkavat ma 10.9. kuunteluilla, jotka järjestetään koulun ti­loissa. Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat ma 1.10 saakka. Muistetaan syksyn kirjoittajia ja ei metelöidä käytävissä. Etenkin toisessa kerroksessa liikuttaessa on ehdottomasti vältettävä metelöintiä.
·         GE6 – Vieraat maanosat ja kulttuurien mosaiikki - omatahtinen kurssi! Oletko kiinnostunut GE6 kurssista? Opettaja Seija Kairento on yhdessä opettaja Saija Anttilan kanssa suunnitellut kurssin sisältöä seuraavasti:
Kurssista opiskelija tekisi ns. portfolion eli kansion, johon kerää kurssilla tekemänsä aisat.
Osa on kirjallista tutkimista mm. minun antamien nettiosoitteiden avulla. Mutta tärkeä osa olisi, että opiskelija tutustuisi Kemin maahanmuuttajiin ja heidän opiskeluunsa. Tämä tapahtuisi käymällä mamulaisten oppitunneilla ”apuopettajana” tai vastaavana. Tule tapaamaan opettaja Seija Kairentoa ke 22.8. ruokatunnin aikana. Kurssia ei tarvitse tehdä tämän jakson aikana, aikataulusta voimme sopia yhdessä opettajan kanssa