Ryhmänohjaus 29.3.2012

 

·         4. jakson uusintakokeet ja korotuskokeet pidetään ma 7.5. ja to 10.5 klo 15.00 auditoriossa. Uusintakokeissa voi uusia hylättyjä kursseja tai suorittaa puutteellisia kurssin osioita. Korotuskokeissa korotetaan hyväksyttyä arvosanaa. Korotuskokeisiin ilmoittaudutaan opon työhuoneesta saatavalla lomakkeella viimeistään ti 17.4.

 

·         4. jakson kurssien puutteelliset suoritukset (todistuksessa P) on suoritettava seuraavan jakson aikana. Tämä koskee myös taideaineita kuten kuvaamataitoa, musiikkia ja liikuntaa

 

·         Jaetaan syksyllä 2012 kirjoittaville yo-kirjoitussuunnitelma.

 

·         Lukuvuoden 2012 -2013 valinnat: Opiskelijat tekevät Wilmaan alustavat valinnat to 5.4. mennessä. Valinnat tehdään valikosta Kemin lyseon lukio 2012 -2013. Opiskelijat valitsevat vain ne kurssit, jotka aikovat ensi vuonna suorittaa. Alustavien valintojen jälkeen tehdään kurssitarjotin, jonka perusteella lopulliset valinnat tehdään. Ensin siis valitaan vain kurssit, ei ryhmiä tai kiertotuntipaikkaa. Koulun kotisivuilla on suositus valinnoista toisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijoille. Neuvoja voi kysyä myös aineenopettajilta ja opoilta.

 

·         YLEISIÄ OHJEITA VALINTOIHIN: Aloitettuja lyhyitä vieraita kieliä(saksa, ranska, espanja, venäjä) kannattaa jatkaa. Kielitaidosta on aina hyötyä. Lukion pakollisia kursseja on 47 -51 riippuen matematiikan laajuudesta. Pa­kollisten kurssien lisäksi opiskelijan tulee suorittaa 10 valtakunnallista syventävää kurssia, jotta hän on saa lukion päättötodistuksen. Ylioppilaskirjoitusten tehtävät laaditaan aina pakollisten ja syventävien kurssien pohjalta, myös kertauskurssit kannatta ehdottomasti valita.              

 

·         Viidennellä jaksolla opiskelijoille järjestetään ylioppilaskirjoituksiin liit­tyvää tiedotusta ja ohja­usta, joka kuuluu pakolliseen OP 2-kurssiin. Syksyn 2012 ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat toisen vuosikurssin ja talossa olevat kol­mannen vuosikurssin opis­kelijat kokoontuvat 5. jakson aikana kolme kertaa ohjauk­siin Oh­jaus tapahtuu ryh­missä ja opinto-ohjaaja aikatauluttaa ohjaukset si­ten, että kaikki opiskelijat voivat osallistua niihin. Opiskelijat ottavat ohjaus­tunneille mukaansa ylioppilaskirjoitussuunnitel­mansa, joka jaetaan heille tänään. Listat ryhmistä tulevat lukion ilmoitustaululle ensi viikolla. Opiskelijoiden tu­lee ilmoittautua ryhmiin mahdollisim­man pian. Ensimmäi­set ohja­usajat ovat viikolla 15 eli 10-13.4.

 

·         Koulumme entinen opiskelija Iida Saksi esittelee Oulun seudun ammattikorkeakoulun hyvinvointiteknologian koulutusohjelmaa torstaina 5.4.2012 klo 11.30 luokassa 214.

 

·         Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitokurssi Kemissä 31.3. -1.4. ja 14 -14.4. Kurssimaksu 20 euroa. Lisätietoa opolta.

 

·         Seuraava ryhmänohjaus ja 4. jakson jaksotodistusten antaminen to 12.4. klo 11.30 kotiluokissa